vineri, 24 iulie 2015

Pisica Bombay poate arata ca o pantera neagra in miniatura !

Pisica Bombay ,poate arata ca o pantera neagra in miniatura.



   Pisica Bombay poate arata ca o pantera neagra in miniatura

Pisica Bombay poate arata ca o pantera neagra in miniatura, dar aceasta pisica este complet domesticita. O rasa relativ rara, pisica Bombay este foarte indragita de crescatori datorita aspectului ei exterior si a personalitatii docile. Neagra si cu ochii aramii patrunzatori, aceasta rasa combina aspectul exterior si personalitatea burmezei cu coloritul nergu uniform al americanei cu parul scurt, varietatea neagra.

            Istoricul si originea


Rasa Bombay este o creatie a regretatei Nikki Horner. Crescator si exponant inca de la varsta de 16 ani, Horner a imperecheat pisicile premiate de American Shorthair, burmeaza, Exotic, Himalayan, persana si siameza, pentru a obtine pisica care i-a incununat cariera. In jurul anului 1950, in timp ce ea imperechea burmeza neagra si americanele negre cu parul scurt, a pus la cale zamislirea unei burmeze cu blana neagra lucioasa si ochi aramii patrunzatori – un fel de pantera in miniatura. Deoarece Horner si-a imaginat-o ca va arata ca un leopard indian negru, ea si-a denumit opera dupa orasul Bombay (acum Mumbai). In India, pisica neagra este considerata a fi aducatoare de noroc si bunastare, contrar superstitiilor europene potrivit carora ea ar fi un semn de ghinion si aducatoare de nenorociri.
Primul ei efort din 1958 a fost un esec – pisoii produsi aratau mai mult ca americanele cu parul scurt decat ca burmeza neagra. Totusi, in 1965, Horner mai face o incercare, alegandu-si exemplarele de prasila mult mai atent si, in cele din urma, a reusit sa obtina tipul dorit. In ciuda opozitiei crescatorilor de burmeaza, in 1970 Cat Fanciers’ Association a acceptat rasa Bombay pentru a fi inregistrata, iar in 1976 i s-a recunoscut statutul de participant in cadrul expozitiilor feline.
Horner inceteaza programul de selectie in acest stadiu, epuizata de anii lungi de eforturi pentru a face ca rasa sa fie acceptata. Cu toate acestea, alti crescatori, care se indragostisera de frumusetea si personalitatea pisicii Bombay, si-au canalizat resursele pentru a mentine rasa in inimile iubitorilor de pisici. Luand-o de la capat cu linii pure noi, crescatorii Herb si Suzanne Zwecker au produs o noua linie a rasei numita Road to Fame’s Luv It Black. Inainte ca exemplare ale liniei Luv It Black sa castige locul doi in clasamentul CFA, in 1985, pisicile Bombay erau putin apreciate in cadrul expozitiilor feline datorita calitatii slabe a rasei si a opozitiei crescatorilor de burmeza. Luv It Black poate fi regasit in pedigree-ul multor pisici din rasa Bombay. Desi inca sunt putine exemplare din acesta rasa (in 2000 erau inregistrate 97 de exemplare in CFA, fapt ce a plasat rasa pe locul 34 din 40 de rase recunoscute de CFA), rasa Bombay si-a castigat acreditarea, in ciuda opozitiilor, in majoritatea sociatiilor din America de Nord.
Putin raspandita in Europa, rasa isi are, totusi, cateva centre de crestere in Elvetia. Desi recunoscuta de catre CFA, rasa Bombay nu este inca agreata de catre Governing Council of the Cat si nici de FiFe
Rasa este recunoscuta de urmatoarele asociatii si organizatii internationale: American Association of Cat Enthusiasts (AACE), American Cat Association (ACA), American Cat Fancier's Association (ACFA), Canadian Cat Association (CCA), Cat Fanciers' Association (CFA), Cat Fanciers' Federation (CFF),  National Cat Fanciers' Association (NCFA), The International Cat Association (TICA), United Feline Organization (UFO) si Asociatia Felina Romana (AFR). In Europa, rasa este recunoscuta de cluburi independente din Olanda, Franta si Belgia.

          Aspectul exterior si dimensiunile

Pisica Bombay este renumita pentru blana asemanatoare pielii de lac si pentru ochii aramii. Pisica Bombay perfecta din zilele noastre este de talie medie, osoasa si musculoasa, o pisica care pare surprinzator de robusta pentru dimensiunile ei. Capul are un contur rotund placut cu unghiuri ascutite, cu ochii bine distantati. Botul este lat si usor rotunjit. Urechile sunt rotunjite si bine distantate una de alta. Coloritul ochilor este de la auriu pana la aramiu. Coada este dreapta si de lungime medie.
Exista doua tipare conformationale ale capului pisicii Bombay, traditional si contemporan. Pisica Bombay traditionala are un bot mai lung si mai ingust in comparatie cu cea contemporana.
Blana, una dintre cele mai frumoase caracteristici ale rasei, este fina si bine aderenta la corp cu un luciu similar lacului. Blana scurta si matasoasa se simte la mangaiere ca si cum ar fi din catifea. Doar o varietate de culoare si model este acceptata – negru compact – desi in urma programelor de selectie apare un anumit numar de pisici de culoarea samurului. Pentru a mentine tipul dorit de blana, conformatie a corpului si capului, crescatorii incruciseaza pisicile Bombay cu burmezele de culoarea samurului. Acest lucru poate genera adevarate probleme. Gena responsabila de culoare samurului este recesiva, iar gena pentru culoarea neagra este dominanta, astfel ca exista probabilitatea mai mare se rezulte pisoi de culoare neagra.

                      Personalitatea


Daca va doriti o pisica distanta si independenta, pisica Bombay nu este ceea ce cautati. Ca si burmeza, pisicile Bombay solicita atentie constanta, urmandu-va oriunde pentru a o obtine. Sociabile si extrem de afectuoase, pisicile Bombay au tendinta de a indragi intreaga familie mai degraba decat de a-si crea o legatura puternica numai cu o singura persoana. Iubitorii de pisici spun ca aceste pisici sunt, in mod special, tolerante cu copiii.
Pisicile Bombay au mostenit trasaturi de la ambele rase care au condus la formarea lor. Ca si burmeza, pisicile Bombay sunt jucause si inteligente. Ca si americana cu parul scurt, sunt echilibrate temperamental si mai putin vorbarete decat burmeza galagioasa. Cand sunt motivate de golirea bolurilor de hrana sau neglijate, totusi, va vor impartasi ce gandesc. Pisica Bombay nu este fericita daca este lasata singura pentru perioade lungi de timp, astfel ca este bine sa va ganditi sa-i luati un tovaras pentru a-i oferi companie, daca sunteti plecati toata ziua.

                          Aspecte particulare

Pisicile Bombay necesita o minima ingrijire; blana lor lucioasa si scurta este usor de intretinut. Crescatorii recomanda utilizarea unei perii cu dinti din cauciuc pentru a inlatura parul mort, in special, in timpul sezoanelor de naparlire, primavara si toamna. Iarna, blana lor devine mai deasa, iar in primavara, aceasta se rareste. O imbaiere din cand in cand este bine venita pentru a indeparta parul mort, asta in cazul in care pisica dumneavoastra este cooperanta.

                         Boli si afectiuni curente


Pisicile Bombay sunt, in general, pisici sanatoase. Totusi, datorita inrudirii lor stranse cu burmeza, pisica Bombay poate avea aceleasi sensibilitati de ordin medical, acestea incluzand lacrimarea excesiva, maxile asimetrice, afectiuni ale sinusurilor si probleme respiratorii. Se pare ca, pisicile Bombay traditionale au mai putine asemenea probleme, deoarece fetele lor nu sunt atat de turtite.

Masculii nu sunt feriti de sindromul urologic felin (formarea de pietricele la nivel renal sau vezical), motiv pentru care trebuie avuta o atentie sporita asupra alimentatiei si aparitiei eventualelor dificultati de urinare.

Dupa o anumita varsta, in functie si de individ, au tendinta de a depune tartru dentar, cu predilectie pe molari si carnasiere.

Ideal este ca dupa varsta de 6-8 ani, chiar daca aveti un exemplar sanatos, sa-i faceti un control de rutina si cateva investigatii (ecografie, radiografie, analize de sange si urina) pentru a depista din timp eventualele sensibilitati si pentru a incerca remedierea acestora printr-o alimentatie corespunzatoare sau cu ajutorul unui tratament adecvat.

Speranta medie de viata a pisicii Bombay este de peste 15 ani.

joi, 23 iulie 2015

80+1 de utilizări pentru uleiul de cocos(un articol foarte interesant si demn de luat in seama )

 Ulei decocos extravirgin inodor


 Acesta se foloseşte în produse în care nu dorim să se simtă aroma de cocos, dar care să ofere toate ingredientele nutritive benefice. Mai jos vă prezentăm o parte din multiplele utilizări ale acestui produs, din care puteţi alege cele care vi se potrivesc cel mai bine.
                Informaţii generale despre uleiul din nucă de cocos
Uleiul din nucă de cocos are proprietăţi:
·anti-inflamatoare
·anti-microbiene
·anti-fungice
·anti-virale
·îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive
              
                      Cantitatea zilnică recomandată:
În tabelul de mai jos este prezentată cantitatea zilnică recomandată de ulei extra-virgin din nucă de cocos, pentru persoane cu vârste de peste 12 ani. Uleiul din nucă de cocos poate fi consumat şi de copiii sub 12 ani, dar vă recomandăm să consultaţi un medic cu privire la cantitatea care poate fi administrată. Un medic naturopat bun vă va putea oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie.

Greutatea în kilograme
Numărul de linguri de ulei de cocos/zi
79+
4
68+
3 1/2
57+
3
45+
2 1/2
34+
2
23+
1 1/2
11+
1

              Utilizare:
·Uleiul inodor din nucă de cocos nu are limitări de utilizare. Acest ulei nu are nici miros şi nici gust de nucă de cocos.
·Uleiul extra-virgin din nucă de cocos are un gust specific şi poate fi utilizat în orice mod, fiind extrem de nutritiv.
·Utilizaţi întotdeauna produsul care este recomandat pentru consumul uman.
             Igiena personală / Igiena corporală
1. Agent de hidratare – prelevaţi produsul ca atare din recipient şi aplicaţi-l pe tot corpul, inclusiv pe decolteu şi pe faţă.
2. Cremă pentru ochi – aplicaţi pe pielea sensibilă de sub ochi, pentru a reduce edemele, pungile de sub ochi şi ridurile fine de expresie. Seara, aplicaţi pe pleoape.
3. Înainte de bărbierit – uleiul din nucă de cocos va pregăti pielea pentru „atacul” lamei de bărbierit.
4. După bărbierit - uleiul din nucă de cocos va ajuta la refacerea pielii după bărbierit, fără să astupe porii.
5. Deodorant - puteţi utiliza numai ulei din nucă de cocos în loc de deodorant; uleiul acţionează şi mai eficient dacă este combinat cu amidon de porumb/pudră de rădăcină de arorut (Maranta arundinacea) şi bicarbonat de sodiu!
6. Balsam pentru păr/Tratament pentru regenerare în profunzime – utilizaţi uleiul pe păr, sub formă de balsam fără clătire (leave-in): aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe vârfurile firelor de păr şi apoi distribuiţi cu degetele prin păr! Pentru un tratament de hidratare în profunzime, aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe pielea capului, fără umezire în prealabil, apoi distribuiţi produsul până la vârfuri, masând uşor. Puneţi-vă pe cap o cască pentru duş, pentru a nu păta lenjeria de pat, şi lăsaţi produsul să acţioneze peste noapte.
7. Gel pentru păr/Agent anti-electrizare – masaţi puţin ulei între palme şi fie tampotaţi pe păr (în cazul părului creţ), fie aplicaţi cu degetele prin păr, de la rădăcini şi până la vârfuri (în cazul părului ondulat sau drept).
8. Pastă de dinţi – există numeroase reţete, dar cea mai simplă combinaţie pe care o puteţi folosi este să amestecaţi ulei din nucă de cocos şi bicarbonat de sodiu şi să folosiţi acest amestec în locul pastei de dinţi obişnuite.
9. Demachiant - aplicaţi câteva picături de ulei din nucă de cocos pe o dischetă de vată şi îndepărtaţi machiajul. Efectele sale vă vor lăsa fără cuvinte!
10. Hidratant pentru buze – aplicaţi câteva picături de ulei pe buze, pentru reparare în profunzime; uleiul are şi FPS 4, deci vă veţi bucura şi de puţină protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete!
11. Ulei pentru masaj – este extrem de simplu: luaţi produsul din recipient şi masaţi pe corp!
12. Lubrifiant – este un produs natural, perfect pentru utilizarea ca lubrifiant. Nu este compatibil cu produsele din latex!
13. Cremă de protecţie solară
14. Cremă anti-vergeturi – uleiul din nucă de cocos hrăneşte în profunzime pielea uscată şi crăpată. Nu este neapărat un tratament minune pentru vergeturi, dar veţi vedea cu siguranţă efectele.
15. Cremă pentru sâni - este recomandat pentru hidratarea sânilor sensibili şi uscaţi ai mamelor care alăptează. Aplicaţi pe un tampon de vată şi lăsaţi tamponul de vată pe sâni, între alăptări.
16. Calmant pentru dermatita de scutec – reduce iritaţia cauzată de scutec, fără să conţină substanţe chimice dure. Poate fi utilizat şi în cazul scutecelor din pânză.
17. Dermatită seboreică infantilă sau „crusta de lapte” – pielea capului bebeluşului dvs. este uscată şi sensibilă? Uleiul din nucă de cocos este extrem de hrănitor pentru pielea copiilor, eliminând şi mătreaţa. Aplicaţi zilnic o cantitate cât o nucă.
18. Exfoliant pentru corp – amestecaţi ulei de cocos şi zahăr, şi aplicaţi pe tot corpul! Clătiţi-vă, iar pielea dvs. va fi extrem de fină! Puteţi adăuga şi uleiuri esenţiale, dacă doriţi să vă bucuraţi de o aromă specială.
19. Hrănire – aplicat pe zgârieturi şi tăieturi, uleiul din nucă de cocos formează un film protector, care împiedică pătrunderea prafului, a bacteriilor şi a virusurilor în corp. Uleiul din nucă de cocos grăbeşte vindecarea vânătăilor, reparând ţesuturile afectate. În plus, miroase mult mai bine decât orice unguent pe care l-aţi putea procura de la farmacie!
20. Înţepături de insecte – aplicat direct pe locul înţepăturii de insectă, uleiul de cocos poate ajuta la calmarea senzaţiei de mâncărime şi arsură, accelerând procesul de vindecare.
21. Probleme dermatologice – uleiul din nucă de cocos calmează iritaţiile pielii în afecţiuni ca psoriazis, dermatită şi eczeme.
22. Otită externă sau „urechea înotătorului” – amestecaţi ulei de usturoi şi ulei din nucă de cocos şi aplicaţi câteva picături în urechea afectată, lăsând să acţioneze aproximativ 10 minute. Repetaţi procedura de 2-3 ori pe zi; de obicei, efectele se pot vedea după 1-2 zile.

                     Menţinerea unei bune stări de sănătate şi confort
23. Calmarea stresului – eliberaţi-vă de oboseala psihică, aplicând ulei din nucă de cocos pe cap şi masând cu mişcări circulare. Aroma naturală de nucă de cocos are un efect extraordinar, calmându-vă şi reducând nivelul stresului acumulat.
24. Digestie uşoară – grăsimile saturate din uleiul de cocos au proprietăţi anti-bacteriene şi ajută la ţinerea sub control a paraziţilor şi fungilor care cauzează indigestii şi alte probleme, cum ar fi sindromul colonului iritabil. Grăsimile din uleiul de cocos ajută la absorbţia vitaminelor, mineralelor şi amino-acizilor, redându-vă starea de sănătate şi senzaţie de bine pe care v-o doriţi.
25. Metabolism - s-a dovedit că uleiul din nucă de cocos stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte funcţionarea tiroidei şi creşte nivelul de energiei, iar toate vă ajută să scăpaţi de kilogramele nedorite şi să creşteţi masa musculară.
26. Sângerări nazale – uleiul de cocos poate preveni sângerările nazale care sunt cauzate de sensibilitatea la condiţiile climatice extreme, cum ar fi căldura sau frigul la niveluri maxime. Sângerările apar atunci când mucoasa nazală se usucă din cauza aerului prea rece sau prea uscat, pierzându-şi elasticitatea, ceea ce duce la spargerea capilarelor. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, aplicaţi ulei de cocos în nas. Puneţi ulei de cocos pe deget, apoi aşezaţi-vă la orizontală şi masaţi cu degetul mucoasa nazală. Acest lucru va ajuta la fortifierea şi protejarea capilarelor din nas. Luaţi şi un supliment de vitamina C, ca adjuvant în prevenirea sângerărilor nazale.
27. Mamele care alăptează pot consuma 3 ½ linguri de ulei de cocos pe zi, pentru a-şi creşte secreţia de lapte.
28. Ajută la scăderea în greutate şi la controlarea poftelor de orice fel.
29. Ajută la menţinerea glicemiei la un nivel stabil şi/sau ajută la controlarea poftelor la persoanele cu diabet.
                  Probleme de sănătate pe care uleiul de cocos le calmează sau chiar le vindecă atunci     când este administrat în cure interne
30. Eczemă – pe lângă administrarea internă, administrarea externă poate remedia afecţiunea, în anumite cazuri.
31. Probleme dermatologice
32. Ciuperca piciorului
33. Bufeuri
34. Hemoroizi cu sângerare (se poate aplica extern, de două ori pe zi)
35. Sindromul HIV-SIDA
36. Păduchi de cap
37. Calmarea durerilor/crampelor şi reducerea sângerării excesive în timpul menstruaţiei
38. Migrene (cu administrare regulată)
39. Mononucleoză
40. Paraziţi intestinali
41. Aftă bucală
42. Calmarea durerilor de fiere
43. Adjuvant în anumite cazuri de hipotiroidie (analizele au arătat că funcţionarea glandei tiroide a revenit la niveluri normale)
44. Supliment energetic
45. Piele uscată şi descuamată
46. Poate calma refluxul gastric şi indigestia atunci când este administrat la fiecare masă
47. Funcţionare defectuoasă a glandelor suprarenale
48. Alzheimer
49. Helicobacter pylori
50. Candida albicans
51. Astm, chiar şi la copii
52. Autism
53. Colesterol – ajută la restabilirea nivelului raportului între HDL („colesterolul bun”) şi LDL („colesterolul rău”) la persoanele cu colesterol ridicat
54. Oboseală cronică
55. Probleme circulatorii/senzaţie permanentă de frig
56. Întărirea sistemului imunitar
57. Claritate mentală
58. Depresie
59. Ajută la calmarea inflamaţiilor în boala Crohn

      Probleme de sănătate pe care uleiul din nucă de cocos le calmează sau chiar le vindecă, atunci când este aplicat local
60. Micoza piciorului („piciorul de atlet”)
61. Dureri de spate/muşchi tensionaţi
62. Ulceraţii
63. Acnee
64. Celulită
65. Herpes (cu aplicare locală şi administrare internă)
66. Negi genitali (cu aplicare locală timp de 6 săptămâni, şi efectuare de clisme de două ori pe zi, înfuncţie de localizarea negilor)
67. Vindecarea după operaţia de circumcizie – deşi personal sunt împotriva circumciziei, studiile arată că uleiul de cocos ajută foarte bine la vindecare.
Gătit
68. Utilizaţi raportul de 1:1 atunci când folosiţi ulei de cocos pentru a înlocui alte uleiuri/untul din reţete.
69. În formă solidă, este un excelent înlocuitor pentru unt/margarină/untură/ulei de palmier atunci când doriţi să ungeţi tăvile sau să obţineţi cruste delicioase pe plăcinte etc.
70. În formă lichidă, înlocuieşte diverse uleiuri folosite la copt, gătit sau la sotat.
71. Supliment nutritiv – poate fi adăugat la sucurile de fructe (după ce a fost topit în prealabil).
Alte utilizări
72. Insectifug - amestecaţi ulei de cocos cu ulei de mentă şi masaţi pielea expusă atacului insectelor. Amestecul va ţine insectele la distanţă, mai bine decât orice produs care conţine substanţe chimice periculoase! De asemenea, este de o mie de ori mai sigur.
73. Poate fi administrat câinilor şi pisicilor de casă, pentru o stare generală de bine. Adăugaţi o lingură de ulei de cocos în castronelul cu apă al animalului, în fiecare zi.
74. Îndepărtează etichetele adezive – amestecaţi părţi egale de ulei de cocos şi bicarbonat de sodiu, până obţineţi o pastă. Aplicaţi pasta pe zona „lipicioasă” şi lăsaţi să acţioneze câteva minute. Frecaţi zona folosind o periuţă de dinţi veche sau partea abrazivă a unui burete de vase.
75. Îndepărtează guma de mestecat din păr – aplicaţi câteva picături de ulei de cocos peste guma de mestecat lipită în păr, lăsaţi să acţioneze aproximativ 30 de minute, apoi „frământaţi” guma de mestecat cu vârfurile degetelor. Nimic mai simplu! Veţi reuşi să o scoateţi cu mare uşurinţă!
76. Polish pentru mobilă – amestecaţi ulei de cocos cu câteva picături de suc de lămâie şi lustruiţi mobilierul din lemn. Totuşi, este recomandat să testaţi mai întâi amestecul într-o parte neexpusă a mobilei, pentru a vă asigura că amestecul funcţionează aşa cum vă doriţi.
77. Polish pentru obiecte din bronz - tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi puţin ulei de cocos pe o lavetă din bumbac şi să ştergeţi statuile sau alte obiecte din acest metal. Ajută la curăţare şi redă strălucirea culorii naturale a bronzului.
78. Întreţinerea tobelor din piele de animal.
79. Întreţinerea ustensilelor de gătit.
80. Ajută la înmuierea şi curăţarea produselor din piele.
81. În final, ultima dar nu și cea mai puțin importantă, se referă la utilizarea cu numărul 81: folosirea uleiului de cocos pentru gătit, în special pentru prăjit, așadar ca un prețios aliment în bucătărie.

marți, 21 iulie 2015

Cum sa impaci pisica cu cainele .

Cum sa impaci pisica cu cainele .

                                         Este interesant si provocator sa introduci un nou animal de companie in familie, cu atat mai mult cu cat ai un caine si vrei sa aduci o pisica. Este bine sa stiti ca milioane de pisici si caini traiesc in armonie si milioane de oameni simt ca familia nu ar fi completa fara cel putin unul din fiecare.

                                In cazul in care va aparea o problema in timp ce ii faceti cunostinta unei pisici cu un caine, aceasta este in general cauzata de caine. Sa faci un caine si o pisica sa se accepte unul pe altul poate fi dificil. Insa exista cativa pasi de baza pe care sa-i parcurgeti pentru a face cele doua animale macar sa se accepte.

                                        In niciun caz nu ar trebui sa puneti cele doua animale brusc fata in fata si sa le lasati sa se descurce pe cont propriu. Aceasta metoda este mult prea stresanta chiar si in cele mai bune circumstante. Este de asemenea important sa se tina cont de faptul ca prezentarile pot fi periculoase, de obicei, pentru pisica. Unii caini pot vedea in pisici o prada si, chiar si acei caini care sunt, in general, calmi si prietenosi, pot reactiona instinctiv la o pisica ce o ia la fuga.

Prezentarile trebuie sa fie atent supravegheate, cu grija si rabdare. Daca aveti o pisica si planificati sa aduceti un caine, incercati sa gasiti un animal despre care se stie ca accepta pisicile. Adaposturile sau asociatiile de salvare a animalelor care doresc sa plaseze pui, de cele multe ori stiu daca un animal a trait cu succes cu o pisica sau vor face teste pentru a vedea modul in care cainele respectiv se comporta in prezenta uneia.
                                          Daca aveti un caine si planificati sa aduceti o pisica, incepeti sa lucrati cu catelul la capitolul "ascultarea comenzilor" inainte de sosirea noului membru. Cainele ar trebui sa se simta confortabil cu lesa si sa fie suficient de bine instruit astfel incat sa stie sa raspunda la comenzi de tipul "sezi" atunci care este in lesa.
                                         Pentru confortul ei psihic, pisica ar trebui sa fie izolata in primele etape ale prezentarii intr-un spatiu mai mic (cum ar fi baia sau un dormitor), unde se poate simti in siguranta in timp ce se obisnuieste cu sunetele si mirosul de caine. Asigurati-va ca in camera respectiva are tot ce-i trebuie si ca membrii familiei o viziteaza regulat.

                             Dupa cateva zile in care pisica a fost "sechestrata", puneti cainele in lesa si deschideti usa de la camera in care a stat aceasta. Permiteti animalelor sa se vada unul pe celalalt. dar nu dati voie cainelui sa alunge pisica, chiar si numai in joaca. Spuneti-i cainelui sa ia pozitia "sezi" sau "culcat" in timp ce pisica se obisnuieste cu prezenta lui calma. Nu fortati pisica sa interactioneze cu cainele; daca ea doreste sa-l priveasca de sub pat, asa sa fie. Recompensati un comportament bun al ambelor animale cu mangaieri si laude.
                            Specialistii recomanda sa tineti cainele in lesa pentru cateva saptamani in prezenta pisicii si intotdeauna sa va asigurati ca aceasta are o varianta de a scapa de caine pentru a ajunge intr-o zona de siguranta. Cresteti treptat intervalul de timp in care cele doua animale stau impreuna si continuati sa ii incurajati, cu cat mai multe mangaieri si laude.

Atunci cand cainele nu mai este interesat sa verifice pisica, iar pisica se simte suficient de sigura pentru a iesi de sub pat, puteti indeparta lesa si ii puteti lasa sa se bucure de viata impreună. Cat timp le va lua pentru a ajunge la acest pas va depinde de animalele implicate, pentru ca trebuie lasate fiecare sa se manifeste in ritmul lui.
Asadar, reguli de baza:
                   1. Asigurati-va ca pisica poate si are unde fugi sa se ascunda ori de cate ori doreste.
                    2. Asigurati-va ca patrupedul canin este bine tinut in lesa si nu poate fugari pisica, idiferent daca aceasta sta pe loc sau o ia la goana.

Ce trebuie sa faceti:
1. Sa nu fortati apropierea fizica intre cele doua animale.

2. Sa cunoasteti mediul din care provine animalul pe care il adoptati.

3. Sa pregatiti animalul de companie pentru noul venit, realizand dinainte de sosirea acestuia schimbarile necesare (litiera, portita, cusca, cos etc).

4. Sa anticipati viitoare reactii ale animalului deja existent in familie.

                                           Atunci cand introduceti un nou animal de companie in casa, varsta poate fi un factor important. Asta pentru ca puii de caine sunt mult mai putin periculosi pentru pisicile adulte, in timp ce pisoii pot fi destul de curajosi in raport cu cainii adulți. Totusi, regulile de siguranta se aplica in continuare.      Cand aducetii o pisicuta sau un catelus, este posibil ca separarea sa dureze mai mult sau sa fie nevoie sa prelungiti perioada de de supraveghere. Aceste lucruri sunt necesare deoarece puii de pisica au tendinta sa fuga (un comportament ispititor pentru caini), in timp ce catelusii vor dori sa hartuiasca pisica.
                                                             Succes!

duminică, 19 iulie 2015

Cele mai frecvente boli la pisici

Cele mai frecvente boli la pisici


                                Pisicile sunt animale de companie preferate de multe persoane, pentru ca sunt afectuoase, curate si au efecte pozitive asupra starii emotionale a stapanului. Se intampla insa ca uneori pisicutele sa aiba anumite probleme de sanatate, care trebuie urgent rezolvate de medicul veterinar.
              
                            Infectarea cu paraziti si obezitatea


                                Parazitii reprezinta una dintre cele mai intalnite afectiuni la pisici. Infectarea cu paraziti poate avea loc din cauza puricilor sau a capuselor si duce la aparitia anemiei, mai ales la pui, si a teniei, potrivit clubanimaledecompanie.ro. Pisicutele necesita in astfel de cazuri tratament cu antihistaminice sau steroizi pentru a tine inflamatia sub control. Pentru a preveni aceasta problema, pisica trebuie spalata frecvent cu sampon contra puricilor si capuselor, trebuie evitate iesirile in aer liber iar spatiul din casa (covoare, paturi) trebuie igienizat saptamanal cu un insecticid.
Parazitii intestinali sunt, de asemenea, o problema frecvent intalnita la pisici. Acestia pot aparea in urma folosirii unui pamant sau nisip neigienic in litiera sau a consumului de carne insuficient gatita . Puii sunt cei mai sensibili la viermisori.
Un grad mai mare de risc exista in cazul pisicilor sterilizate, care continua sa manance in acelasi ritm, desi necesarul caloric este mult mai scazut. Greutatea mare poate pune mare presiune pe sistemul osos, iar pisica poate suferi fracturi. De asemenea, din cauza excesului ponderal pisica poate fi la mare risc de afectiuni hepatice, diabet si artrita.

             Probleme dermatologice si hipertiroidism
                           
                                  O pisicuta care se scarpina des, isi musca pielea si careia ii cade abundent blana poate fi victima unei dermatoze. De asemenea, prezenta crustelor, roseata, pielea uscata si descuamata sunt alte semnale ca ar putea suferi de o boala de piele. Printre cauzele care duc la astfel de probleme dermatologice se numara alergiile cauzate de muscaturile de purici, alergiile alimentare, abcesele cauzate de muscaturi sau scarpinat ori infectiile fungice. Tratamentul efectuat din timp este esential atat pentru sanatatea pisicii, cat si a stapanului, mai ales ca unele probleme de piele se pot transmite de la animal la om.

             Insuficienta renala si limfomul
                           
                                 Varsta inaintata a pisicii poate creste riscul de insuficienta renala, o afectiune care, daca nu este tratata, poate duce chiar la deces. Printre simptomele care pot da de gol o astfel de problema enumeram varsaturile, refuzul de a consuma hrana, lipsa urinatului si mieunatul continuu. Acumularea de toxine, ca urmare a incapacitatii de a urina, poate duce la un blocaj renal. Astfel, este necesara administrarea diureticelor si a diverse suplimente care sa restabileasca functia renala. Tot la pisicile batrane poate aparea limfomul, un tip de cancer care nu poate fi vindecat, dar ale carui simptome pot fi ameliorate prin tratament specific. Limfomul se manifesta prin lipsa poftei de mancare, scadere in greutate si umflaturi in zona toracelui si poate afecta ficatul, splina, rinichii, caile respiratorii, ochii si creierul.

Ai grija ca animalul tau,pisicuta sau catelul, sa zambeasca mereu!

Ai grija ca animalul tau sa zambeasca mereu!



                       Igiena dintilor este foarte importanta la animale, in conditiile in care o mare parte dintre cainii si pisicile de companie ajung la un moment dat sa dezvolte afectiuni orale.
                       Cu parere de rau constatam ca multi dintre proprietarii de animale de companie din Romania nu prea stiu ca pot ingriji dintii animalului lor. Aceasta ar fi insa doar una dintre probleme, pentru ca in genere animalul nu este dus la veterinar decat pentru vaccinuri sau cu probleme serioase de sanatate. Trebuie sa nu uitam ca, asa cum mergem la doctor pentru a avea grija de sanatatea noastra, la fel trebuie sa facem si pentru animalele care traiesc alaturi de noi.

                       Problema este destul de spinoasa, pentru ca animalele care au o igiena orala proasta nu vor avea, de multe ori niciun fel de simptom. Daca stapanul neglijeaza igiena orala a animalului, pot aparea probleme grave: dintii cad, apar infectii dureroase la radacina dintelui, dar si complicatii precum boli la rinichi, ficat sau inima.

                       In genere, veterinarul poate da sfaturi cu privire la modul in care poate fi ingrijita dantura animalului. Multe animale necesita periaj si tratamente care elimina tartrul si placa, la fel cum primesc si oamenii la cabinetul stomatologului. Uneori, pentru a avea grija de dantura animalului, sunt necesare radiografii sau exctractii.

                      Toate procedurile sunt dificile si supun animalul la  stres, motiv pentru care si stapanii vor fi reticenti sa le supuna acestui chin. Insa trebuie amintit ca o igiena orala buna poate imbunatati viata animalului si o poate prelungi. Iar obisnuirea animalului cu astfel de proceduri este esentiala.

                       Dintii animalului pot fi curatati cu produse speciale de igiena orala pe care le gasiti la orice pet-shop: perii pentru dinti si pasta pentru animale, iar curatarea periodica poate preveni multe boli.

                      Animalutul poate fi reticent si poate sa nu accepte tratamentul, insa chiar si un animal mai batran poate fi invatat cu peria si pasta de dinti: unele produse au gust de pui, vaca sau peste, pentru a le face mai atractive. Unele produse sunt chiar create in forma de jucarie, pentru ca animalul sa se joace cu ele.

                   Cu rabdare, dragoste si grija, animalul poate fi obisnuit cu igiena orala, care in multe cazuri ii poate salva viata.

Animalul cel mai inteligent: Catelul sau pisica?

Animalul cel mai inteligent: Catelul sau pisica?

                    Cand vine vorba de inteligenta cainilor si pisicilor, stapanii se pot certa fara oprire. Cei care au catei vor spune ca acestia sunt prietenii cei mai buni ai omului, ca pot face trucuri pe care pisicile nu le pot invata si ca iti aduc papucii chiar inainte sa ajungi acasa. Iubitorii de pisici in schimb vor spune ca felinele sunt viclene si independente si ca asta le probeaza inteligenta.

                    Ce facem insa cand cineva spune ca, la caini, creierul este considerabil mai mare decat la pisici? Ai putea crede ca are o legatura cu faptul ca pisicile sunt mai mici, iar cateii mai mari. Asa se credea pana acum. Insa cercetatorii de la Oxford au constatat ca marimea creierului are legatura doar in parte cu marimea animalului. Se pare ca animalele care sunt sociabile au nevoie de un creier mai mare.

                    Cercetatorii de la Oxford au incercat sa realizeze o harta a evolutiei creierului la diverse grupuri de mamifere, pe o perioada de 60 de milioane de ani. Ce au descoperit? In principiu, ca modul in care a evoluat creierul difera de la animal la animal, in functie de sociabilitate si marimea corpului.

                    Care ar fi cele mai inteligente? Cele pe care le stim, in mod evident: la maimute, cai, delfini, camile si caini, creierul a crescut cel mai mult, in timp. Este vorba despre animale care isi petrec cel mai mult timp in grupuri sociale. Animalele solitare, precum pisicile, caprioarele si rinocerii au avut o crestere mai mica a creierului.

                   Cei de la Oxford spun ca animalele care traiesc in grupuri au nevoie sa gandeasca mai mult decat cele solitare. Cooperarea si coordonarea intr-un grup este destul de complicata, iar pisicile, desi traiesc in apropierea omului, raman animale solitare si indepedente.

                                     Asa spun cei de la Oxford. Insa, cine sa-i creada?

vineri, 17 iulie 2015

Pot fi dresate pisicile?

Pot fi dresate pisicile?

Spre deosebire de caini, pisicile sunt cunoscute pentru lipsa de obedienta fata de stapani: sunt mofturoase, rasfatate si fac mereu nazbatii. "Dresajul" unei pisici, daca ii putem spune asa, se limiteaza de multe ori la folosirea laditei cu nisip si la stabilirea zonelor in care nu are voie sa patrunda. In plus, dresajul la pisici poate fi dificil, deoarece au tendinta sa isi "sfideze" stapanul doar pentru a avea parte de si mai multa atentie.

Nu poti sa o inveti foarte usor pe Pisi sa faca tumbe sau sa mearga caraghios la fel de usor precum ai face-o cu Pufi. Insa felinele sunt destul de maleabile si pot fi usor convinse sa asculte de stapan, daca acesta isi da cu adevarat interesul.

Problema cea mai mare cu dresajul pisicilor este ca ... sunt adorabile. Sunt pufoase si torc si ofera afectiune gratis, si sunt mari sanse ca ea sa devina stapana pe casa, in loc sa fii tu stapan. De fapt, cea mai mare greseala pe care o fac stapanii de pisici este sa considere ca felinele sunt mult prea inteligente ca sa faca voia stapanilor.

Consecventa, cheia dresajului la animale

Dresajul la animale se face prin radbare si consecventa, iar pisicile pot respecta reguli daca stapanul urmeaza aceste doua principii.

In primul rand, atunci cand in familie exista mai multi membri, cu personalitati diferite, strategia trebuie sa fie aceeasi. Nu trebuie sa presupui ca animalul va sti cine ii permite sa stea pe pat si cine nu. Toti membrii familiei trebuie sa stie care sunt regulile pentru animal.

Spre exemplu, o pisica invatata sa primeasca o "delicatesa", cum ar fi carne de pui in fiecare dimineata de la mama, va "cersi" in fiecare dimineata indiferent cine este in bucatarie.

Cum o inveti cu ladita cu nisip?

Primul lucru pe care trebuie sa-l inteleaga pisica este ca ladita cu nisip este singurul loc in care isi poate face nevoile.

Iar cea mai mare greseala pe care o fac stapanii este cea ca nu lasa ladita la dispozitia pisicii. Se intampla des ca animalul sa fie "uitat" undeva intr-o camera unde nu are acces la ladita, sau nisipul nu este schimbat.

Cat dureaza dresajul?


Dresajul pisicii incepe imediat ce animalul este adus acasa: cu un pui de pisica, lucrurile sunt mai usoare, deoarece in timp ce sta langa mama sa, ii va urma mereu exemplul.

Sa inveti o pisica cu ladita cu nisip dureaza intre o zi si cateva saptamani, in functie de cat de repede invata, dar si cat de abil este stapanul.

Cum stiu ca are nevoie de ladita cu nisip?


In primul rand, dresajul inseamna un efort suplimentar din partea stapanului. Acesta trebuie sa o observe atent in fiecare zi, pentru a constata cand da semne ca vrea sa foloseasca ladita cu nisip.

Daca pisica incepe sa sape cu labutele sau cauta un colt retras din camera, atunci e momentul sa fie dusa la ladita cu nisip. Daca e vorba despre un pui care nu prea stie ce sa faca, puteti sapa putin in nisip, pentru a-i arata care ar fi ideea.

Pisicutele nu trebuie stresate

Uneori, dresajul pisicii poate fi frustrant. Stapanul va fi tentat sa o certe pe pisicuta, daca aceasta a gresit cu ceva. Insa cearta nu face decat sa zadarniceasca munca celui care incearca sa o invete ceva pe pisica - in special daca cearta survine la cateva ore dupa ce pisica a gresit, caz in care animalul nu va sti pentru ce este certat.

Pisicile, ca si copiii, raspund foarte bine la laude si recompense, asa ca atunci cand a respectat regulile de buna-purtare merita recompensate. Dragostea pentru animal si rabdarea merg mana in mana, atunci cand vine vorba despre dresaj.

joi, 9 iulie 2015

The Great Pretender Documentary Rhys Thomas Q&A

DOCUMENTARY Q & A

The Great Pretender Documentary
Rhys Thomas Q&A


The idea of a new Freddie doc came up sometime ago when the Queen Team discussed the Barcelona Special Edition - how did you go about figuring out what the structure would be for a piece covering Freddie's solo career?


To start with, I went into this documentary on my own with the intention of making a nice little 60 min documentary about the making of 'Barcelona.'However, the journey to the album is a long one and I thought it was important to see why Freddie loved opera, Montserrat and how he came to make an album like this after 'Mr.. Bad Guy.' Therefore, gradually, the documentary turned into, sort of the definitive Freddie Mercury documentary. So much more footage had come to light that it was a shame to waste this opportunity on a specialist album in many ways and go for the big story. So what we have now is a 90 min, feature length documentary about Freddie, essentially in the 1980's when he decided to go solo for the first time.

The key thing for me was the fact that Freddie thought that Barcelona could be his last album. He had discovered his AIDS status and was on borrowed time.Looking back you can see why he put so much of himself into it.

Also on Days of Our Lives, naturally, we were dealing with four individuals,all equally as interesting, so some of the solo aspects of Freddie's work and personality were omitted. I wanted to re-address that here and show people what a brilliant, funny and sensitive man he was beneath that exterior.

It had to be different to The Untold Story clearly-

Yes. Though there is nothing that Untold in The Untold Story. I didn't want to interview all and sundry. I didn't want endless anecdotes or anything oversentimental. We've all seen a million 'poignant' montages of Freddie and this was a chance to let Freddie himself lead the documentary. There is no voice over.The whole plot is linked by the Freddie / David Wigg interview and we branchoff from there. I structured the documentary like a film. I loved Senna and Man on a Wire, those kinds of feature length documentaries are very powerful and you can't beat the real thing rather than re-constructions etc. We were lucky to have discovered a lot of unseen footage that has been in tins for years which means 70 percent of what you see on screen is completely unique.

This documentary only talks to the people who were there, who knew Freddie and worked with him. Matt Lucas and David Arnold offer a reflective take as massive fans, which I felt was also important.

I guess more tapes from the Queen archive had to be sourced and watched, how does that process work?

Well You Tube is one amazing source. All of this stuff you find around the world shows up there, usually badly recorded. I spent hours on there looking for stuffand we found a lot that doesn't even exist anymore, so we had to take what was on there.

A great find was the uncut Rio show, with Freddie in full drag, which opens our show. I also went through hours and hours of tapes, with no labels, literally looking for things that had never been seen and I found the unseen interview with Freddie from 1985 and Keith our researcher found an early interview from 1975 and 76. - Quite outstanding stuff. We also had access of ALL the rushes from the videos now transferred into glorious HD.

Find anything of interest unrelated to 'The Great Pretender' project?

Yes, things like the New Orleans press conference from 1978 live early footage and lots of outtakes from Queen Videos. One day there will be a great Blue Raypackage of ALL Queens' Greatest Hits with lots of unseen stuff.
What is Montserrat like?

Lovely. In Barcelona she gets the same reaction from the public as Royalty would. Very modest, very kind and talented.

She clearly thinks a lot of Freddie-

She clearly adored him and we both cried whilst she told be the story about the -well, you will have to watch the documentary.

Queen manager Jim Beach appears in front of camera once more following his contribution to Days Of Our Lives, his input here seems key, correct?

Without him there is no story. He is a great storyteller and has fascinating insight. He also opens a lot of doors. Without him we'd never have had access to this footage or even Michael Jackson/Rod Stewart audio. He can trust me though. The truth is, I am not some director who had been hired in to make a Freddie documentary. It's a passion for me but I am also aware that this is not a puff piece. Days of Our Lives and The Great Pretender are painfully honest and show the good and bad of everyone, but without going to far. That is important.

All the main characters around Freddie seemed to contribute, apart from the main man himself, was there anyone else you would have wanted?

I would like to have talked to John Deacon who was very close to Freddie and Mary Austin.



Did even you get a clearer picture of the story of how the 'Barcelona' album came about?

No. I knew it all anyway.

Knowing you and how passionate you are on the subject matter, how did this differ personally from a Queen project?

I preferred this in a weird way, as it was less about the music and more about the person. It also shows a flawed side of Freddie, the fact that not everything he did was a success, yet he wasn't bothered by it, he just bounced back. Days of Our Lives was a group effort really, it was both Simon's dream, and mine to make that.

This felt more like it was my thing. I had more confidence to go alone. Simon was busy on other projects so couldn't be there, but came to the first showing and we have both worked together for so long, know what we both like.

-And practically?

I directed this so I didn't have another director to battle with; it was just me and the editor Chris in a room for weeks and weeks. We never, ever got bored with the music, or Freddie. It was constant fun. He has this effect on you - even people at the edit suite, staff, other technical people who had to come in were overwhelmed by his personality, his humour. So strange.

We see clips from interviews with Brian and Roger that were done at the same time as Days Of Our Lives; you must have covered an awful lot in those sessions.

Yes, ideally, we'd have filmed new interviews with them but they weren't free.Also they were pretty talked out after all of those sessions. On Days of Our Lives, I interviewed Roger and Simon interviewed Brian. A large part of that documentary was going to cover this mid-Eighties period when Freddie went solo. There was no need to cover the same ground.

Some of the stuff we used in the DVD extras, but I always felt it was wasted on a tiny audience like that and now this will allow the mass public to see more.

Apart from live releases is there any other part of the Queen or related topics that could be documented from what you have seen in the archives?

Not really. There's the Bob Harris documentary that could be finished. But Ithink Days of our Lives and Great Pretender are the last of the documentaries.

What are you personal highlights from Freddie's solo material?

Love Kills and Guide Me Home, as good as any Queen track. I love them. The Great Pretender/Barcelona videos are exceptional.

joi, 2 iulie 2015

Ce ne mai invata pisicile: Stiinta de a bea laptic !

Ce ne mai invata pisicile: Stiinta de a bea laptic!


 







Pisicile stiu mai multa fizica decat unii oameni, arata un studiu recent privind pricipiile pe care se bazeaza micutele feline atunci cand beau laptic din farfurie. Si daca stapanii pot ramane fermecati de delicatetea pisicilor, atunci cand dau de un recipient cu apa sau lapte, iata ca pana si savantii pot ramane uimiti de ingeniozitatea lor: desigur, din alte motive.


O echipa de cercetatori de la prestigiosrul institut MIT (Massachusetts Institute of Technology), de la institutul de politehinca din Virginia, dar si de la Princeton a reusit, dupa eforturi intelectuale considerabile, sa descifreze stiinta de a bea laptic din farfurie ca pisicile. Studiul a fost publicat, in revista "Science", si arata ca pisicile pot fi nu doar animale de companie adorabile, ci si FIZICIENI .

Atunci cand beau, cainii imping lichidul cu limba in gura, folosind forta si viteza. Stapanii cu siguranta au constatat acest lucru, cand vad ca in jurul farfuriei sunt numai stropi, si uneori se varsa pe jos mult lichid.

Insa pisicile au o tehnica speciala, care le permite sa nu isi ude botul si mustatile, spun cercetatorii. Acestia au observat ore intregi cum beau pisicile apa, pentru a intelege care sunt fortele puse in miscare. Mai mult, au realizat un robotel care imita miscarile pisicii si au calculat prin formule complicate felul in care lipaie pisicile.

Conculziile? O pisica lipaie de patru ori pe secunda si se bazeaza pe viteza uimitoare, pentru a bea lichidul fara sa-l verse. Pisica isi extinde limba cu varful curbat in jos, in forma de "J", pentru a forma un soi de polonic. Insa varful limbii nu atinge decat fugar suprafata apei, iar lichidul formeaza o coloana intre limba si suprafata. Pisica inchide apoi gura, prinzand lichidul in miscare, fara sa-si ude barbia.

Pisicile fac parte din categoria animalelor care, spre deosebire de oameni, nu au buze si obraji: extrem de utile atunci cand vrei sa bei apa. Insa metoda pe care au dezvoltat-o pentru a bea apa arata ca sunt extrem de inteligente, spun cercetatorii.

Coloana de apa formata este un echilibru delicat intre forta gravitationala, care trage laptele jos catre pamant, si inertia, tendinta lichidului de a se misca in directia in care este impins, pana cand actioneaza o alta forta asupra sa.

O alta concluzie ar fi ca pisicile de casa sunt mai eficiente la folosirea acestei tehnici: felinele mai mari, ca leii sau tigri, au limba mai mare, deci nu o pot misca atat de repede.

Deserturi cu fructe de sezon

Deserturi cu fructe de sezon: clafoutis de cirese si spuma de caise cu zmeura



Clafoutis de cirese

Ingrediente pentru sase portii
300 de grame de cirese
100 de grame de faina
120 de grame de zahar pudra
75 de grame de unt
2 oua
200 ml lapte de cocos
100 ml lapte
coaja rasa a unui lime
Se incinge cuptorul la 210 grade.
Se unge cu unt tava sau formele individuale, daca aveti.
Se spala ciresele si li se scot samburii.
Intr-un bol mare se amesteca ouale, untul topit, laptele, laptele de cocos, faina, zaharul si coaja de lamaie. Se bate cu telul pana cand compozitia este total omogena.
Ciresele se presara, repartizandu-se egal, in tava sau in forme si se toarna aluatul peste. Se baga la cuptor si se lasa 45 de minute daca optati pentru o tava mare si 25 de minute daca aveti forme.
Se consuma caldut sau rece.

Mousse de caise cu zmeura
Ingrediente pentru cinci portii
200 de ml de lapte
zeama unei jumatati de lamaie
500 de grame de caise (proaspete, congelate sau din conserva)
150 de grame de zmeura
80 de grame de zahar
Varsati laptele intr-un bol si tineti-l 15 minute la congelator sau 30 la frigider
Spalati caisele si scoateti-le samburii. Mixati-le in blender cu zaharul si zama de lamaie.
Bateti laptele spuma si apoi, turnati incet, delicat piureul de caise in spuma.
In pahare transparente, stil cupa de inghetata, puneti un strat de zmeura la fund, apoi adaugati usor spuma. Decorati cu zmeura. Dati la frigider timp de o ora.


Cinci idei de coafura pentru o vara caniculara

Cinci idei de coafura pentru o vara caniculara

de Lucia, 29 Iunie 2015


Pentru ca tot traversam o perioada calduroasa, haideti sa vedem cum ne putem aranja parul in vara asta. Inainte de a trece la partea estetica, sa ne preocupam putin si de sanatatea lui. Caci vara trebuie sa facem fata unui dusman redutabil: soarele. Un prieten cu fata dubla.
Radacinile tind sa se ingrase, iar parul pierde din volum din cauza caldurii si transpiratiei. De aceea, samponul uscat poate fi o buna sugestie.

Varfurile despicate pot fi remediate cu ajutorul uleiului de par si a mastii reparatoarte nutritive. Iar la plaja nu avem ce cauta fara protectia solara pentru par.


1. Impletituri

Impletiturile sunt vedeta verilor noastre de cativa ani incoace. Fac sa iasa la iveala din noi o zeita sau o sirena, cum va place. In plus, sunt mereu la indemana atunci cand parul nu vrea sa stea nicicum.

Intre ele, cea tip coroana, in jurul capului, este regina de-a dreptul.

foto


2. Dat pe spate

Pentru un look modern, care-ti expune fata. Si cu un efect de « tocmai vin de la plaja, tocmai am iesit de sub dus », ce poate fi mai sexy de atat? Il dam pe spate, in spatele urechilor ajutandu-ne de produse de styling si gata!, "slick hair" e gata!

foto

3. Coada de cal
Se-ntoarce in vara 2015 in varianta dezordonata. Asadar, nu te obosi sa-ti perii parul sau sa-l intinzi astfel incat sa nu iasa niciun fir, sa nu fie nicio suvita nelalocul ei. Acum, farmecul sta tocmai in aspectul rebel. Pulverizeaza doar putin spray pentru textura pe varfuri, aranjeaza-le intre degete si esti gata!

foto

4. Turbanul
Accesoriul vedeta al verii este turbanul. Foarte chic. Pe care-l poti improviza dintr-un fular subtire sau un pareo mic. Daca nu-ndraznesti inca, poti opta pentru o bentita lata a la Brigitte Bardot.

foto

foto


5. Cocuri
Precum coada de cal, tot varianta dezordonata este cea castigatoare. Este simplu, rapid si confortabil. Vara asta, se poarta varianta cocului sus, in crestet, ca la balerine, sau asa numitul semi-coc (half-bun)

foto

foto

Horoscop azi, 2 Iulie 2015 - Sagetator -

Horoscop azi, 2 Iulie 2015 - Sagetator -


 Ziua de 2 iulie pare sa fie una foarte buna pentru munca profesionala; proiectele noi par sa fie dificil de rezolvat din perspectiva colegilor, insa tu te descurci de minune daca preiei controlul. Verifici fiecare amanunt inainte de a lua o decizie finala si acorzi o atentie deosebita unor detalii care par nesemnificative, insa sunt foarte importante.



miercuri, 1 iulie 2015

Tarta cu fructe,reteta rapida,ieftina si foarte gustoasa .



Super tarta cu fructe


Dragii mei,astazi va ofer o reteta proprie ,de tarta cu fructe,zic eu ,pentru ca am facut, o,ditai tava si nu m-a costat mult,a iesit foarte gustoasa ,iar membrii familiei mele au fost incantati de reusita mea inventie! Pentru ca, blatul este inventie proprie ,si l-am nimerit !

                  Astfel ca, iata reteta :   

Blat :   5 linguri de zahar, 7 linguri de apa, 9 linguri de ulei, 1 plic praf de copt , faina cat cuprinde .


                       



                     








                                                                    Dupa ce framantam coca,o lasam la rece jumatate de ora,timp in care facem budinca ,ingredientul pe care trebuie sa il punem peste blat dupa coacere si anume; intr-un bol punem jumatate de litru de lapte la fiert cu budinca de vanilie DrOetker, iar dupa ce se raceste budinca,adaugam  zema unei lamai .



Apoi , punem blatul in tava si apoi in cuptor la copt ,pana se rumeneste .
            
      Blatul va fi pufos usor crocant exact ca la tarta de conert dupa coacere.              


 








Dupa coacerea blatului ,scoatem din tava, il asezam pe platou si  umplem blatul cu budinca de vanilie ,acrita usor cu seama de lamaie .               

Dupa care , taiem bucatele, doua mere si  doua nectarine, cu care acoperim budinca,dumneavoastra puteti folosi oricare combinatie de fructe doriti .

                        


          
An facut si un aranjament de fructe de padure din compot ca sa para mai aspectuasa ,dupa care am fiert sucul de la compot cu zahar si cu gelatina de tarta DrOetker si am turnat deasupta prajiturii .





  


 



                                                      
                                                                                                                                                                                   
                                   

          Pofta buna va urez si incercati reteta mea ,o sa fiti uimite cat de bine o sa va iasa .( Si ieftin,la urma urmei!)