miercuri, 6 ianuarie 2016

Cum inveti pisica sa accepte plimbarea in lesa !

Cum inveti pisica sa accepte plimbarea in lesa

Acomodarea unei pisici cu plimbarea in lesa nu este o sarcina usoara.
Pentru a-ti invata animalul de companie sa accepte plimbarea in aceste conditii, vei avea nevoie de timp si de rabdare. Cum procedezi pentru a-ti atinge scopul, descopera in continuare!

Alege lesa potrivita

Pentru a asigura confortul pisicii tale, este important sa alegi o lesa potrivita dimensiunilor sale. Lesa ideala ii permite animalului tau de companie sa se miste liber, fara sa fie constrans, si este prevazuta cu un ham, pentru mai multa siguranta. Cu toate acestea, asigura-te ca hamul nu ii este prea larg, astfel incat sa riste ca, in urma unei miscari bruste, sa reuseasca sa evadeze.

Pentru a gasi lesa si hamul ideale, masoara circumferinta gatului si a corpului inainte de a achizitiona produsele. Orienteaza-te dupa cifrele obtinute si ajusteaza hamul in consecinta pentru ca atunci cand va ajunge pe pisica ta, animalul sa se simta instant confortabil - astfel il scutesti de un stres suplimentar care il va determina sa il respinga cu si mai multa indarjire.

Obsinuieste felina cu lesa

Dupa ce ai achizitionat lesa si hamul adiacent, este esential sa iti obisnuiesti felina cu aceste obiecte straine inainte de a i le impune. Cum procedezi? Printre altele, ai putea sa le lasi in apropierea culcusului sau, pentru ca pisicii sa ii devina, dreptat, tot mai familiare.

Pune-i lesa intr-un moment de relaxare

Pentru a nu reactiona violent, pisica ta ar trebui sa fie suficient de relaxata atunci cand ii pui lesa si hamul. Gaseste momentul prielnic si, dupa ce ai atasat cele doua obiecte straine, permite-i pisicii tale sa reactioneze asa cum simte. In cazul in care felina se zbate puternic si pare sa refuze complet hamul si lesa, inlatura-le si incearca-ti norocul mai tarziu.

Tot pentru a-ti obisnui felina cu noile accesorii, poti incerca sa ii pui, intr-o prima faza, doar hamul. Reactia sa ar putea fi mai putin violenta decat in cazul in care se va simti constransa si de prezenta lesei. Permite-i sa se plimbe cu hamul pus, astfel incat sa se acomodeze cu acesta, intocmai ca atunci cand i-ai aplicat zgarda. Nu intinde coarda, totusi: sesiunile scurte sunt cele mai potrivite.

Ingrijirea de iarna a pielii si labutelor la pisica

Repeta in fiecare zi

Reia procesul in fiecare zi si nu uita sa iti recompensezi pisicuta cu mancarea preferata sau cu jucarii pentru a-i arata ca ii apreciezi eforturile si rabdarea. Pe masura ce zilele trec, mareste intervalul de timp in care pisica poarta hamul pana cand nu mai remarci nicio rezistenta din partea sa.

Obisnuieste-ti pisica si cu lesa

Urmatorul pas este acela de a obisnui pisica si cu lesa. Intocmai asa cum ai procedat si in cazul hamului, aplica lesa pentru perioade scurte de timp si plimba-ti pisica de-a lungul casei. Repeta procedura in fiecare zi, marind perioada de timp.

Dupa cateva zile, poti incerca sa iti duci felina si afara, astfel incat sa va puteti obisnui amandoi cu experienta plimbarii in exterior. Fii atent, in tot acest timp, la comportamentul pisicii: daca remarci semne de stres, adu-ti pisica in mediul sau confortabil si reia procesul in zilele urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu