vineri, 26 iunie 2015

Ramasitele unor animale preistorice gigantice, descoperite in judetul Vaslui

Ramasitele unor animale preistorice gigantice, descoperite in judetul Vaslui


 
 
Paleontologii au descoperit in judetul Vaslui numeroase fragmente dintr-un schelet al unui stramos al elefantului, care a trait acum sapte-opt milioane de ani in Podisul Moldovei.
Descoperirea a fost facuta in malul unui drum comunal din judetul Vaslui de catre specialisti ai Muzeului "Vasile Parvan" din Barlad si ai Facultatii de Geologie din Iasi, potrivit Mediafax.
Paleontologii barladeni si cei ieseni au gasit in malul unui drum comunal de la iesirea din localitatea vasluiana Gherghesti fragmente de fildes, femur, tibie si centura pelviana din specia Deinotherium Giganteum, un stramos al elefantului african, care a trait in epoca Miocenului Superior. Animalul avea peste patru metri inaltime si aproximativ patru metri lungime.
Osemintele sunt puternic alterate si acoperite cu cenusa vulcanica.
"Noi speram sa gasim si alte elemente in afara de cele recuperate pana acum si sa refacem peste 50% din scheletul animalului. Oricum, este o descoperire de exceptie. Un exemplar similar a fost gasit acum peste o suta de ani, la sfarsitul secolului XIX, la Manzati (n.r.-judetul Vaslui), scheletul fiind expus astazi la Muzeul National de Istorie Naturala «Grigore Antipa» Bucuresti", declara muzeograful Laurentiu Ursachi, de la Muzeul "Vasile Parvan" din Barlad.
Potrivit acestuia, descoperirea de la Gherghesti demonstreaza inca o data ca in Podisul Moldovei a fost un climat subtropical, in care au trait elefanti, rinoceri, tigri si chiar hiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu