vineri, 26 iunie 2015

Stiati de existenta acestor animalute?

Animale, despre care nu stiai ca exista !?!


Aveti idee ca poate exista un mamifer cu armura roz si pesti dati cu ruj? În fiecare zi se descopera sute de specii de animale si alte mii raman necunoscute. Va prezentam cele mai obscure creatii ale Mamei-Natura, creatii despre a caror existenta probabil nu ati aflat, pana acum.
Elefantul-scorpie – Oamenii de stiinta sustin ca o noua specie de elefant-scorpie a fost descoperita în Desertul Namib, din Africa. Micul mamifer mancator de insecte are un bot lung si îngust, care îl face sa arate foarte diferit de micii soareci care ne mai apar prin bucatarie.


Soarecele-cerb – Un nou soarece-cerb s-a nascut la o gradina zoologica din Spania, iar rozatoarea nu cantareste mai mult de 100 de grame. Se preconizeaza ca la maturitate nu va atinge mai mult de un kilogram.


Pestele liliac cu buze rosii – Pestele liliac cu buze rosii este unul dintre cei mai neobisnuiti pesti si traieste in Insulele Galapagos din Oceanul Pacific. Oamenii de stiinta sunt de parere ca buzele astfel colorate au menirea de a-i ajuta pe masculi sa se imperecheze cat mai usor. Acesti pesti sunt inotatori extrem de buni si, in plus, isi folosesc inotatoarele pectorale pentru a se tari pe fundul oceanului.


Armadillo, Zana Roz - este un mamifer ce nu masoara mai mult de 10 centimetri, fara coada (cea mai mica din aceasta specie), avand o culoare roz pal. “Zana” poarta o "armura" osoasa, sub care se ascunde, asemenea broastelor testoase, atunci cand se simte amenintata.

Pasarea-rinocer – Numele pasarii provine de la carapacea mare in forma de banana, de pe cap. Pasarea-rinocer poate trai pana la 90 de ani in captivitate, iar dieta se rezuma la fructe si insecte.


Lupul cu coama - Lupul cu coama are un aspect asemanator cu cel al unei vulpi, insa picioarele sale sunt  alungite, ajutandu-l sa vada prada peste iarba inalta din America de Sud.

Ca animale de prada, ei vaneaza in special noaptea sau dimineata devreme, in timp ce zilele si le petrec motaind in desisuri. Spre deosebire de alti lupi care traiesc in haite, lupii cu coama sunt solitari. Chiar daca masculul si femela impart acelasi teritoriu, ei sunt independenti unul de celalalt, singura exceptie avand loc in sezonul de imperechere
.





              

     Lupii cu coamă sunt animale solitare întâlnite doar în pajiștile centrale din America de Sud și au avut o relație zbuciumată cu oamenii de-a lungul vremii. Mai întâi au fost vânați pentru anumite părți ale corpului, în special pentru ochi, despre care se credea că au puteri mistice, apoi au ajuns să fie amenințați de mașinile care le străbat habitatul. Lupoaica a căror oase au fost tratate în premieră cu celule stem este un caz fericit.                                                                                                                                                                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu