marți, 22 aprilie 2014

Romania pe primele locuri in UE la cresterea comertului cu amanuntul in luna februarie



România pe primele locuri în UE la creşterea comerţului cu amănuntul în luna februarie 

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 1,4% în luna februarie 2014 comparativ cu luna ianuarie 2014, la nivelul Uniunii Europene o creştere mai mare fiind înregistrată doar în Malta (1,9%), arată datele publicate, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).În zona euro comerţul cu amănuntul a crescut 0,4% iar în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 0,5%. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,8% precum şi de creşterea cu 0,6% a vânzărilor de alimente, băuturi şi ţigări. La polul opus, vânzările de combustibili au scăzut cu 0,7%.
În luna februarie 2014 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 0,8% în zona euro şi un avans de 1,5% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează pe primele locuri în UE cu o creştere de 8,7%, fiind devansată doar de Bulgaria (9,2%) şi Luxemburg (12,8%). Potrivit Eurostat, în UE vânzările de produse non-alimentare au înregistrat o creştere anuală de 2,9% urmată de o creştere de 0,8% a vânzările de combustibili şi o creştere de 0,3% a vânzărilor de alimente, băuturi şi ţigări.
Potrivit cifrelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în februarie 2014 faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 8,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,5%.
Renault România caută ingineri specialişti în domeniul auto
Renault România este prezentă şi anul acesta la târgul „Angajatori de Top”, organizat în Bucureşti, în zilele 4 şi 5 aprilie. Vizitatorii târgului vor descoperi un stand complet nou, care, prin design-ul său, comunică vizual despre principalele activităţi derulate de Renault în România.
Compania caută la această ediţie a târgului persoane cu experienţă relevantă în domeniile inginerie electrică, inginerie mecanică, electronică, telecomunicaţii, autovehicule rutiere şi ingineria şi managementul sistemelor tehnologice.
Candidaţii care doresc să aplice la Renault România trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: - experienţă de minim doi ani în domeniile: proiectare piese plastice şi proiectare cablaj - experienţă de management de proiect - cunoştinte despre tehnica automobilului - cunoştinte tehnice şi economice despre procesele logistice şi de transport
- cunoştinţe de limbi străine (engleză, franceză) - cunoştinte operare MS Office - cunoştinţe utilizare program de proiectare Catia V5 - aptitudini de negociere şi orientare către client
În plus, aceştia trebuie să dea dovadă de capacitate de lucru în echipă şi în transvers, capacitate de comunicare şi să fie disponibili pentru a lucra în Bucureşti, Piteşti sau Mioveni.
Informaţii complete despre posturile disponibile, cât şi despre criteriile de recrutare, pot fi accesate pe site-urile Renault România ( www.daciagroup.com şi www.renault-technologie-roumanie.com ), dar şi la stand, în zilele dedicate târgului. Specialişti ai echipelor de inginerie şi servicii din cadrul companiei vor realiza interviuri chiar în stand cu candidaţii care răspund cel mai bine criteriilor de recrutare.
„Suntem o prezenţă constantă la Angajatori de Top, anul acesta împlinim şapte ani. De-a lungul ediţiilor trecute am venit și cu oferte de recrutare şi cu teme pentru Drive Your Future, programul nostru de internship. O noutate pentru această ediţie o reprezintă oferta de burse, în parteneriat cu Ambasada Franţei la Bucureşti. Acestea se adresează masteranzilor cu profil tehnic şi vizează două parcursuri profesionale: fabricaţie şi inginerie auto. Dacă în anii trecuţi, compania se afla într-o perioadă de dezvoltare intensă, în prezent, Renault România traversează o perioadă de consolidare. Ponderea este mai degrabă în calitate, decât în volume, astfel încât, procesul de recrutare vizează persoane foarte specializate pe anumite domenii” a declarat Dana Oprişan, director executiv Resurse Umane Renault România.
Ponta: Măsura de returnare a 4 eurocenţi din acciză a fost aprobată de CE şi va fi discutată cu FMI
Premierul Victor Ponta a precizat miercuri că decizia de returnare a 4 eurocenţi din acciza pe carburant către transportatorii rutieri licenţiaţi a fost luată pe baza unui regulament european, schema de ajutor de stat fiind aprobată de Comisia Europeană, urmând ca măsura să fie discutată şi cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), când aceştia vor efectua următoarea vizită la Bucureşti.
Nu există o supra-acciză. Există o acciză care are o anumită valoare. Până acum, 330 euro pe mia de litri de motorină. Va fi 400, din care 40 de euro vor fi returnaţi celor care prezintă facturi. Impactul pentru motorina din agricultură este zero. Schema pe care am adoptat-o astăzi este în baza unui regulament european, care este aplicat în şase ţări europene deja şi care prevede posibilitatea rambursării acestei părţi din acciză, ca schemă de ajutor de stat, pentru transportatorii rutieri licenţiaţi. (...) Am primit acordul Comisiei Europene pentru aplicarea acestei scheme. Cu cei de la FMI discutăm când vor veni, cum se încheie primul trimestru. I-am informat deja', a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.
Premierul a explicat, totodată, că măsura se va aplica în trimestrul al treilea pentru facturile emise în cel de-al doilea trimestru.
'De aceea ne-am grăbit să emitem ordonanţa astăzi, pentru că în următoarele trei luni se face sistemul şi, practic, după 1 iulie, încep să vină facturile pentru trimestrul II', a spus Ponta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu