marți, 12 ianuarie 2016

De ce latra cainii la masini !


De ce latra cainii la masini .

Latratul la masinile aflate in miscare pare a fi un joc preferat de cainii cu sau fara stapan. Multi caini pot detecta o masina care se apropie cu mult timp inainte ca aceasta sa poata fi vazuta si chiar pot face deosebire intre masina unui vecin si cea a politiei, de exemplu.
Aveti mai jos 5 caracteristici comportamentale care determina cainii sa latre la masini:
1. Apararea teritoriului
Cainii sunt animale teritoriale. Ei au mare grija de hrana, jucariile si patul lor. Casa in care traieste si curtea aferenta sunt o extensie a teritoriului cainelui. Daca acesta aude o masina ca se apropie de teritoriul sau, va latra probabil pentru a avertiza masina sa se indeparteze. O data ce masina trece, latratul cainelui se accentueaza. Acest lucru il incurajeaza sa repete acest comportament, deoarece el interpreteaza ca pe un succes faptul ca masina s-a indepartat in timp ce el latra. Un remediu pentru aceasta situatie este sa ii reamintesti cainelui ca tu esti liderul haitei si ca tu esti cel care apara teritoriul.
2. Instinctul de a proteja
Cainele tau este parte a unui "pachet" - familia ta. Membrii acestui "pachet" se protejeaza unii pe altii, asa ca, daca exista un strain care se apropie de unul din membri, cainele este posibil sa incerce sa-l protejeze. Prima lui reactie este, in general, de a latra. In acest mod trimite un semnal puternic intrusului prin care exprima ca este gata sa-si protejeze familia. Acest instinct de protectie nu este intotdeauna limitat doar la casa si curtea in care locuieste, se poate extinde si la spatiul care te inconjoara atunci cand iesiti la plimbare, de exemplu. Deci, se refera, implicit, si la masinile de pe strada.
3. Starea de alerta
Instinctul cainelui tau este de a fi un membru activ al haitei. Cand simte un pericol, cainele poate latra la masina, apoi se va uita la tine sa se asigure ca esti constient de prezenta acesteia. Daca nu raspunzi in nici un fel, cainele va continua sa latre pentru a te avertiza.
Poti permite cainelui sa latre pentru a te avertiza, dar antreneaza-l sa latre de trei ori si apoi sa se opreasca la semnalul tau. Asocierea unei comenzi de tipul "Destul" sau "Gata" cu o recompensa il va face sa inteleaga curand ca o recompensa vine odata cu o sesiune scurta de latrat.
4. Plictiseala
Adesea cainii latra la nimic sau la tot ce misca doar pentru ca sunt plictisiti. Cand un caine nu este antrenat mental sau fizic, de multe ori reactioneaza la orice stimul neobisnuit prin latrat. Iar autoturismele sunt stimuli foarte buni pentru plictiseala. Ei maraie, latra si alearga dupa "prada", la fel ca in salbaticie. Putem atenua aceasta problema prin mentinerea cainelui antrenat prin exercitii de mers pe jos zi de zi, jucandu-ne cu el sau folosind o banda de alergat. Putem, de asemenea, mentine si creierul animalului antrenat prin exercitii "de-a v-ati ascunselea".
5. Raspunsul la anumiti factori
Unii caini sunt sensibili la zgomote sau mirosuri neobisnuite. Un caine ar putea sa latre la un camion zgomotos, dar sa ignore total un coupe care trece linistit. Un alt caine s-ar putea sa latre la vehiculele care functioneaza pe motorina, dar sa le ignore pe cele care folosesc benzina. Altii pot asocia sunetul autoturismelor cu mersul la plimbare si, prin urmare, latra de fericire.
Daca poti afla ce il determina pe cainele tau sa latre la masini, atunci poti incerca sa il dezobisnuiesti sa mai faca asta.  Cu toate acestea, este foarte dificil sa antrenezi mai departe un comportament instinctual cum este latratul. In schimb, puteti incerca sa-l inlocuiti cu un comportament diferit, cum ar fi statul in "sezi sau cu alergatul catre tine pentru a-ti atinge mana atunci cand se apropie o masina.
Sursa: pookiee.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu