luni, 29 iunie 2015

Si cainii au nevoie sa se racoreasca in timpul verii

Si cainii au nevoie sa se racoreasca in timpul verii


La fel ca si noi, cainii resimt accentuat caldura pe timpul verii toride si au nevoie sa se poata racori.
Speram ca fiecare dintre noi stie ca este interzis sa lasam cainele in masina pe timpul verii, chiar si numai pentru 10 minute. In plus, poate ar trebui sa ne gandim ca si ei au nevoie de surse a-si racori trupul: de la vase cu apa proaspata (nu foarte rece) pana la psicine gonflabile in care cei carora le place apa sa se poata juca.

Daca nu stati la curte si  nu aveti posibilitatea de a-i oferi un loc de imbaiere, puteti scoate cainele la plimbare seara pe malul unui lac, unde stiti ca inotul este permis.

Este important sa stiti ca pe langa temperaturile ridicate si umiditatea reprezinta un factor important pe timpul verii. Animalele gafaie pentru ca umezeala din plamanii lor sa se evapore, astfel incat sa se racoreasca. Daca umiditatea este prea mare, acestia nu mai pot sa se racoreasca, iar temperatura corpului lor va atinge un nivel periculos extrem de rapid.

De asemenea, limitati durata exercitiiloe fizice zilnice, in functie de caldura de afara. In zilele cele mai calduroase, faceti plimabarile si alargatul in cursul diminetii si seara tarziu cand aerul este respirabil, mai ales in cazul animalelor de companie cu urechile de culoare albă, care sunt mai predispuse la cancer de piele sau cu nasul scurt, care au de obicei dificultăți în respirație.
Nu va ganditi ca un ventilator i-ar face bine cainelui vara, pentru ca acesta transpira cel mai mult la nivelul picioarelor, iar un ventilator nu va avea acelasi efect asupra lui ca in cazul nostru.
Ca o concluzie, feriti cainii de expunerea la soare, oferiti-le surse de a se racori si nu-i lasati singuri in masina pe timpul verii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu