luni, 26 mai 2014

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 2,7 milioane de lei în cinci zile de controale




Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 2,7 milioane de lei în cinci zile de controale

Inspecția Muncii a aplicat amenzi totale de peste 2,721 milioane de lei si a depistat 166 de persoane fără contracte individuale de muncă, în urma unor acțiuni de control desfăsurate în perioada 12 - 16 mai, informează iinstituția.
În domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 3.416 controale, din care 3.224 au fost aplicate pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de peste 2,063 milioane de lei, din care 1,39 milioane de lei pentru muncă la negru, si au fost sancționați 608 angajatori.De asemenea, 166 de persoane fizice au fost sancționate contravențional, deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Dintre acestea, 22 erau din județul Bihor. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate patru propuneri de cercetare penală.
În aceeasi perioadă, în domeniul securității si sănătății în muncă, au fost efectuate 2.164 de controale si 1.503 de angajatori au fost sancționați. S-au aplicat amenzi de 658.000 de lei, iar în cazul a doi angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare. Totodată, la trei angajatori s-a dispus sistarea activității până la remedierea deficiențelor.
Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 41 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Ponta: Ritmul nostru de crestere economică îl face invidios pe premierul francez

Premierul Victor Ponta le-a spus oficialilor companiei SNR Rulmenți, din Zona Industrială Vest a municipiului Sibiu, că până si premierul Franței este invidios pe ritmul accelerat de crestere economică a țării noastre.
'România este o țară care se dezvoltă într-un ritm foarte rapid. Ritmul nostru de crestere economică îl face invidios pe colegul meu, prim ministrul Manuel Valls, dar este important că investițiile franceze în România sunt extrem de importante si extrem de apreciate', a spus Victor Ponta.
Acesta a promis sprijin investitorului francez de la Sibiu.
'Când vorbesc despre sprijin, mă refer la lucruri concrete care pot creste competitivitatea dumneavoastră. Mă bucur că Ministerul de Finanțe a aprobat cererea de ajutor de stat, explic de fiecare dată că ajutorul de stat nu este o donație din partea statului, se recuperează cu mult mai mult decât statul acordă, prin taxe, impozite si prin crearea de locuri de muncă. Este cel mai bun mod în care statul poate să investească o sumă de bani', a explicat Victor Ponta.
Premierul român a garantat conducerii SNR Rulmenți că se vor face investiții importante în autostrăzile care vor lega Sibiul de restul țării.
'În al doilea rând, vreau să vă garantez că Sibiul, locul în care ați decis să veniți în urmă cu zece ani, este deja si va fi o regiune extrem de avansată în ceea ce priveste investițiile în infrastructură. Până la sfârsitul anului 2015, autostrada care vă va duce până la frontiera cu Ungaria, va fi funcțională. Am început lucrările spre partea de Nord, care vă va lega spre un alt oras important al Transilvaniei, Cluj Napoca, iar principalele investiții în infrastructură din fondurile alocate României, în perioada 2014-2020, privesc fără îndoială, Sibiul, atât autostrada spre Sud, spre Pitesti, acolo unde produsele dumneavoastră trebuie să ajungă la o altă companie cu care România si Franța se mândresc, Dacia Renault. De asemenea, autostrada spre Brasov si mai departe, spre partea de Est a României', a arătat Victor Ponta.
Ponta a spus investitorului francez că 'încearcă să creeze un cadru fiscal stabil si predictibil'.
Oficialii francezi de la SNR Rulmenți au anunțat că ținta lor este să dezvolte fabrica de la Sibiu, ca să ajungă la o mie de angajați, ceea ce înseamnă o crestere cu 25 la sută, în prezent fiind 750. Până la finalul acestui an, SNR Rulmenți va mai angaja încă o sută de oameni, ceea ce va mări producția la trei milioane de rulmenți pe an.
De la înființare si până acum, în cei zece ani, SNR Rulmenți a investit aproape 50 de milioane de euro, potrivit conducerii grupului.
Fabrica de la Sibiu face parte Grupul SNR Rulmenți, care ocupă locul trei la nivel mondial printre producătorii de rulmenți. Grupul este prezent în 27 de țări.
La fabrica de la Sibiu se produc rulmenți pentru industria auto si transmisii cardanice. Printre clienții SNR Rulmenți se numără: Renault, Dacia, Peugeot, Citroen, General Motors, Mercedes,
Porsche, Volkswagen, Volvo, Fiat, Honda si Suzuki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu