joi, 27 martie 2014

O firma americana vrea sa-si mute in Romania o parte din productia făcuta in China!



O firmă americană vrea să-și mute în România o parte din producția făcută în China

Firma American Superconductor, care produce componente pentru turbine eoliene, va deschide o fabrică în Timişoara, unde va muta o parte a producţiei pe care le are în China, parte a unui plan mai amplu de restructurare şi reducere de costuri, informează mediafax.ro
Planul prevede "transferul capacităţii de producţie de sisteme electronice de control pentru clienţii din afara Chinei de la fabrica companiei din Suzhou, China, la o nouă facilitate de producţie în Timişoara, România", se arată într-un document transmis de American Superconductor bursei americane, citat de mediafax.ro

Fabrica din România ar trebui să devină operaţională în următoarele 12 luni.

În timp ce facilităţile de producţie din China vor continua să deservească piaţa chineză, numărul de angajaţi va fi redus ca urmare deschiderii noului centru de producţie în România. American Superconductor intenţionează să închidă o fabrică din statul Wisconsin şi să mute producţia în Massachusetts, unde are deja operaţiuni, inclusiv sediul companiei.Ca urmare a acestor măsuri, American Superconductor se aşteaptă să înregistreze economii de costuri de 3 milioane de dolari anual, începând din trimestrul al patrulea al următorului an fiscal.

Planul de restructurare va afecta până la 120 de angajaţi, inclusiv din China. Ca urmare a nevoii de a reloca anumite posturi, numărul de locuri de muncă desfiinţate se va situa la aproximativ 5-10% din numărul de angajaţi înregistrat în decembrie.

Sorin Minea: "Scandalurile legate de carnea de porc lovesc direct în agricultură și economie"

"La ora actuală ne aflăm într-o piață închisă, în care o parte din industria românească a căzut în capcana produselor foarte ieftine. Am auzit declarații inconstiente, pentru ca dacă începi să demobilizezi cumpărătorul și îi spui că tot ceea ce este în magazine este prost, toată industria autohtonă va pierde", a declarat Sorin Minea, președintele Patronatului de Industrie Alimentară ROMALIMENTA, în cadrul conferinței "Tendințe și soluții pentru agricultură în 2014. Investiții inteligente pentru venituri sigure și riscuri minime", organizată astăzi de revista CAPITAL și revista AgroInteligența.
Potrivit lui Sorin Minea, etichetarea cărnii ar fi un prejudiciu grav pentru România, din punct de vedere economic. "Lipsa de încredere este periculoasă. Era vorba de carne ieșită din termenul de garanție, nu de carne stricată. Mai mult, nu era vorba de rețelele de magazine, pentru că s-a găsit în depozite, nu era vorba despre procesatori români. Mi-as dori sa vad un procesator real care nu respectă legislația și să fie pedepsit, dar în același timp, să arătăm și lucrurile bune. Este o chestiune de siguranță națională faptul că românii nu iși permit să mănânce bine. Eu trebuie să cumpăr materie primă, asta o iau din agricultură, dacă ei dau faliment eu pierd afacerea", a declarat Sorin Minea în cadrul conferinței.
Potrivit acestuia, este regretabil că dintre toate cărnurile importate, carnea de porc este prima. "Am ajuns totuși să lucrăm cu carnea românească și să o dăm la export, dar scandalurile acestea decredibilizează. Singura șansă pe care o avem acum este să ne unim: cei din  politic, agricultură și industrie", a mai precizat Minea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu