marți, 23 februarie 2016

Anul nou chinezesc 2016 – anul maimuţei de foc!


Anul nou chinezesc 2016 – anul maimuţei de foc!

   În noaptea acesta de luni, 8 februarie 2016 în China se sărbătoreşte anul nou, un moment marcat de numeroase tradiţii ce leagă natura umană de mediul înconjurător şi care relevă aspecte importante asupra modului în care chinezii privesc lumea.   
                                                     
De ce se sărbătoreşte anul chinezesc în februarie?

Chinezii nu sărbătoresc anul nou în fiecare an în aceeaşi zi. Calendarul chinezesc, asemeni celui occidental se bazează pe fazele Lunii şi de aceea începerea anului nou poate avea loc într-un interval mai larg de timp, de regulă, cuprins între finalul lunii ianuarie şi debutul lunii februarie. De exemplu, anul trecut, anul nou a fost sărbătorit în China pe 19 februarie, iar în 2014 pe 31 ianuarie. Acest fenomen validează ceea ce spuneam mai sus şi anume că firea chinezilor se ghidează mai mult după legile naturii decât după legile nescrise şi uneori nefondate ale societăţii în care convieţuiesc oamenii.
Chinezii sărbătoresc anul nou în funcţie de acest calendar încă din 2637 î.Hr atunci când a fost fondat de împăratul Huan Ti care a instituit, astfel, primul ciclu din zodiacul chinezesc.
Care sunt ciclurile zodiacului chinezesc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu