luni, 31 martie 2014

Avertisment FMI: ECONOMIA romaneasca si sectorul bancar, vulnerabile la stocuri

Avertisment FMI: ECONOMIA românească și sectorul bancar, vulnerabile la stocuri!

Statul va avea la dispoziție o sumă suplimentară de aproximativ 436,3 milioane de euro (389,4 milioane DST), potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Fondului Monetar Internațional. Ieri, board-ul Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat prima si a doua evaluare a acordului preventiv cu România. Cele două evaluări au fost realizate la Bucuresti în luna ianuarie a acestui an de către misiunea FMI condusă de Andrea Schaechter.
Boardul FMI a aprobat o scutire de la îndeplinirea criteriilor de performanță cu privire la balanța fiscală, care a fost ratată cu puțin.
De asemenea boardul a aprobat cererea autorităților române de a adăuga o evaluare pe baza performanțelor de la finele lunii iunie 2014. Revizuirea suplimentară va coincide cu consultările pe tema articolului IV si cu rectificarea bugetară de la mijlocul anului, scrie în comunicat. Boardul FMI a discutat, de asemenea, o evaluare a acordului stand by cu România aprobat în luna martie 2011. Concluzia evaluării a fost că obiectivele programului au fost în mare parte îndeplinite. "România face progrese în cadrul acordului preventiv. Cresterea economică a atins în 2013 cel mai ridicat nivel de după criză, deficitul de cont curent s-a redus semnificativ, iar inflația a scăzut la un minim istoric. Cu toate acestea, economia si sectorul financiar rămân vulnerabile la socuri. Implementarea riguroasă a programului este esențială pentru păstrarea stabilității macroeconomice în acest an electoral", a declarat directorul general adjunct al FMI, David Lipton.
Acesta a subliniat că ținta de deficit bugetar pentru 2014 oferă o nouă ajustare fiscală, sprijinind în acelasi timp o mai mare absorbție a fondurilor europene. Îmbunătățirea cheltuielilor de capital, o mai bună colectare a veniturilor si implementarea sistemelor de control a cheltuielilor sunt priorități cheie.
"Este nevoie de eforturi pentru întărirea transmiterii măsurilor de politică monetară. Sistemul bancar rămâne bine capitalizat, însă autoritățile trebuie să accelereze soluționarea creditelor neperformante si să monitorizeze îndeaproape riscurile de pe urma fenomenului de deleveraging la băncile mamă", a mai spus Lipton. Potrivit acestuia, "reformele structurale în sectoarele energiei si transporturilor au făcut progrese".

Băsescu: Depolitizați ANAF si, în câțiva ani, vom avea venituri la buget! Lăsați profesionistii să lucreze!
Depolitizați ANAF si, în câțiva ani, vom avea venituri la bugetul de stat, este mesajul meu către politicieni. De la centru până la sefii județeni ai ANAF! Lăsați profesionistii să lucreze! a declarant presedintele Traian Băsescu, astăzi, la bilanțul Serviciului Român de Informații. În discursul de la bilanțul SRI, presedintele Traian Băsescu a spus că instituțiile performante sunt cele care au fost depolitizate. Un contraexemplu, în opinia sefului statului, este Agenția Națională deAdministrare Fiscală (ANAF).

“Este unul din lucrurile care mă bucură cel mai mult din cele două mandate pe care le-am avut, alături de alte câteva instituții pe care am reusit să le protejez de politizare, si SRI a atins performanțe foarte bune. Aici ar fi de învățat o lecție: acolo unde politizarea nu s-a mai manifestat - SRI, DNA, DIICOT si mai sunt - acolo performanța a apărut. În România, sunt câteva instituții performante datorită depolitizării. La polul celălalt, ne plângem că nu adunăm veniturile la buget prognozate desi economia creste. Depolitizați ANAF, si în câțiva ani vom avea venituri la bugetul de stat, este mesajul meu către politicieni. De la centru până la sefii județeni ai ANAF! Lăsați profesionistii să lucreze! Nu o spun numai acum, am spus-o în timpul tuturor guvernelor, niciun partid nu a reusit să reziste tentației politizării si atunci de bună seamă, fiind numiri politice la ANAF, unii vor fi protejați, iar alții hăituiți pentru că politrucul vrea să-si păstreze funcția”.

Un comentariu:

  1. Sunt atât de recunoscător Elegantloanfirm că m-a ajutat cu un împrumut de 600.000,00 USD USD, prin ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry, îți sunt etern recunoscător. viața mea s-a întors, finanțele mele s-au stabilit acum dețin o afacere pe care o folosesc pentru a avea grijă de nevoile familiilor mele. Sunt atât de recunoscător pentru dumneavoastră domnule Russ și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru ajutor financiar prin e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru ajutorul dvs.

    RăspundețiȘtergere