luni, 31 martie 2014

Austriecii pun lacatul pe Armatura Cluj, vand activele si concediaza angajatii

Austriecii pun lacătul pe Armătura Cluj, vând activele si concediază angajații

Austriecii de la Herz Armaturen, care controlează producătorul local de armături Armătura Cluj (ARM) listată pe bursă, intenționează să închidă secțiile de producție din cadrul companiei, respectiv turnătoria de alamă si turnătoria de fontă si să concedieze angajații, potrivit convocatorului emis pe bursă de reprezentanții Armătura.
Pe ordinea de zi a adunării acționarilor se mai află si propunerea de vânzare a tuturor bunurilor imobiliare din patrimoniul societății în vederea plății datoriilor companiei, majoritatea către acționarii austrieci.Decizia austriecilor de la Herz Armaturen vine după ce ASF a amendat conducerea societății si a anulat operațiunile de reducere a capitalului social la zero si includerea ulterioară a unor datorii în capitalurile societății prin care 2.700 de acționari ai Armătura care dețineau 25% din acțiunile companiei au rămas fără acțiuni si nu au încasat niciun ban.
Armătura are circa 200 de angajați si anul trecut a avut afaceri de 22,8 mil. lei si a raportat o pierdere de 1,1 mil. lei. Compania avea la 31 decembrie datorii totale de 32,2 mil. lei din care 24,4 mil. lei către firme din grupul Herz Armaturen.
Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020 si îl trimite oficial Comisiei Europene Guvernul a aprobat, miercuri, Acordul de parteneriat 2014-2020, care stabileste modul de utilizare afondurilor europene, si îl va transmite în mod formal Comisiei Europene la finalul lunii martie, a anunțat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
El a precizat că este vorba de "prima versiune oficială" a Acordului si si-a exprimat speranța că documentul va fi semnat în maximum trei luni, perioadă în care oficialii de la Bruxelles pot transmite observațiile necesare.
Acordul stabileste mai multe priorități de finanțare, respectiv competitivitatea, oamenii si societatea, infrastructura, resursele, administrația si guvernarea.
Alocările propuse sunt: de 9,5 miliarde euro pentru Programul Operațional privind Infrastructura Mare, 6,6 miliarde euro pentru Programul Operațional Regional, 4,2 miliarde euro pentru Programul Operațional Capital Uman, 553 milioane euro pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, 1,2 miliarde euro pentru Programul Operațional Competitivitate, 265 milioane euro pentru Programul Operațional Asistență Tehnică, 452 milioane euro pentru programe de cooperare transfrontalieră, 8 miliarde euro pentru Programul Național pentru Dezvoltare Rurală.

Teodorovici a arătat că nu este convenită încă alocarea pentru Programul Operațional Pescuit, iar, în funcția de perfomanța în absorbție, România are o rezervă de 1,82 miliarde euro pe care o poate accesa. Ministrul a mai arătat că, în luna mai, vor fi transmise formal CE si documentele privind programele operaționale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu