miercuri, 29 ianuarie 2014

Sperante pentru Schumacher: Cum e scos din coma, pas cu pas.

La o zi distanta dupa ce presa franceza a anuntat ca doctorii au inceput sa-l scoata din coma pe Michael Schumacher, un reputat specialist in domeniu explica, pas cu pas, modul in care se desfasoara procesul.
Doctorul Stephane Palfi, de la Spitalul din Creteil, a prezentat pasii pe care Schumacher ii urmeaza in incercarea de a fi scos din coma.
"In primul rand, sedarea este diminuata pentru a se efectua anumite teste prin care se evalueaza starea de cunostinta. Pacientul este astfel stimulat verbal, i se deschid ochii, i se dau anumite comenzi simple si pot veni chiar si raspunsuri. In functie de rezultatele acestor teste, dozele de sedative sunt reduse treptat", a spus Palfi in presa franceza.
Specialistul francez sustine ca din momentul in care procesul de scoatere din coma indusa se incheie, Schumacher ar mai avea nevoie de cateva zile pentru a-si recapata anumite simturi.
"Faza de recuperare poate dura cateva zile, insa difera de la caz la caz", a adaugat Palfi.
Publicatia Le Journal de Dimanche a anuntat ca doctorii francezi au inceput sa-l scoata treptat din coma pe Michael Schumacher. Deocamdata nu exista o confirmare oficiala pentru aceasta informatie.
Ce risca Schumacher: Povestea cutremuratoare a unui fost sportiv care a suferit un accident similar
Michael Schumacher a suferit, pe 29 decembrie, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o piatra.
Fostul sportiv german a fost transportat de urgenta la spital, unde a suferit trei operatii.

Conform celui mai recent buletin medical oficial, situatia este in continuare critica, dar stabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu